![]() |
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
8 yufka 300 gr. kıyma 3 soğan 4 yumurta 1 su bardağı sadeyağ 1 su bardağı süt 1 demet maydanoz tuz ve karabiber 1 su bardağı yoğurt Yufkaların yarısını ayırın. Birini, kenarlı bir tepsinin içine, tepsinin kenarından taşırarak yayın. Yağı eritin. Çırpılan yumurtalara sütü katın, Tepsiye her yufka koyuşta aralarına 2 kaşık yumurtalı süt ve 1 kaşık yağ serpin. Böylece yufkaların yarısını istif edin. Kıymayı kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle biraz yağda, soğanın rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Bunu tepsideki yufkaların üstüne döşeyin. Kalan yufkaları da birer birer süt ve yağ ile yağlayarak üstüne koyun. Alttaki yufkanın uçlarını istif edilen yufkaların üstüne çevirin. Üstüne çırpılan yoğurdu iyice yayarak, düzgün bir şekilde sürün. Orta ısılı fırında pişirin. |
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
6 hazır yufka 2.5 su bardağı süt 4 yumurta 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 250 gr kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 küçük soğan Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber Soğanı soyup ince ince kıyın. Maydanozu ayıklayıp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp kıymayı kavurun. Soğan, tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Yumurtaları derin bi de çırpın. Tereyağı ve süt edip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. 3 yufkayı aralarına sütlü karışımdan sürerek tepsiye yayın. Kıymalı harcı üzerine yayın. Diğer yufkaları da aralarına sütlü karışım sürerek tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.