![]() |
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi
6 adet yufka
6 adet milföy hamuru 250 gr Teremyağ 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta İçi için: 300 gr beyaz peynir Yarım demet maydonoz Üzeri İçin: 2 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı çörekotu Teremyağını eritin. Ilınınca süt ile yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın. Üzerine yağlı karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı üzerine yayın. Tekrar yağlı karışımdan gezdirin ve üçüncü yufkayı üzerine serin. Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız yufkanın üzerine yayın. Kalan üç yufkayı aralarına yağlı karışımdan gezdirerek peynirlerin üzerine sırayla yerleştirin. En üste kalan yağlı karışımı yayın. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alıp, oklava ile açarak birleştirin. Hazırladığınız yufkalı böreğin üzerine yayın. Çırptığınız yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiştirin. Kare şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın. Milföylü yufka böreği artık hazır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.