![]() |
Talaş Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )
Talaş Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )
Malzeme : 3 adet yufka, 1/2 kg. kıyma veya kuşbaşı et, 2 bardak süt, 1 küçük sanayağı, 2 yumurta. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı: 1- Kıymayı ya da eti börek içi olarak hazırlayınz. 2- Sütü, yumurtayı, erimiş yağı geniş bir kaba koyup hepsini iyice karıştırınız. 3- Her yufkayı 8 eşit parçaya ayırınız. 4- Her yufkaya bolca yukardaki karışımı sürüp geniş taraflarına kıymayı veya eti koyup ya sigara gibi veya dikdörtgen şeklinde sarınız, 5- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fınnda altını üstünü pembe renkte pişiriniz. 6- Üzerlerine arzu ederseniz domates sos veya etin pişirildiği suyu döküp servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.