ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hamur Kıtırları Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009874)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:32 AM

Hamur Kıtırları Tarifi
 
Hamur Kıtırları Tarifi

1 yumurta

1 yemek kaşığı su (30 ml)

1 yemek kaşığı sirke (15 ml)

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

Aldığı kadar un

5 yemek kaşığı sıvı yağ (50 ml)

3 top Carte dOr Kaymaklı Dondurma

İsteğe bağlı olarak bal

Yumurta kırıp karıştırma kabına koyun. Su, sirke, vanilya, tuz ve aldığı kadar unu ekleyip hamur haline getirin. Hamuru ince açarak, kenarı tırtıklı rulo ile kesin.

Sıvı yağı tavaya koyun, ısınınca kestiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın. Ilınınca kıtırları, kaymaklı dondurma ile servis edin. İsterseniz üzerinde bal gezdirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.