ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sakallı Poğaça Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009827)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:39 AM

Sakallı Poğaça Tarifi
 


Malzemeler

1 yumurtanın akı

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru (instant) maya

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

aldığı kadar un

harcı için:

ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir

ince kıyılmış maydanoz

üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı

Hazırlanışı
1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın. AFİYET OLSUN

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:39 AM

Sakallı Poğaça Tarifi
 
YERKEN SAKALLARI AĞZIMIZA KAÇMASIN :D
şaka bi yana güzel görünüyorlar...

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:40 AM

Sakallı Poğaça Tarifi
 
Böyle sakala can kurbanYorumuna sağlık tşk ederim:)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:40 AM

Sakallı Poğaça Tarifi
 
Sakallı poğaça tarifi

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket Yuva Instant Kuru Maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üstüne sürmek için)
Beyaz peynir (içi için)
Bolca ince doğranmış maydanoz (dışı için)

HAZIRLANIŞI
Ilık sütte Yuva Kuru Mayayı eritelim. Tüm malzemeleri un hariç karıştıralım. Unu azar azar bu karışıma ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat dinlendirelim. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısına bir iki damla sıvıyağ katıp karıştıralım ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürelim. 30 dakika da tepside mayalandıralım. Önceden 180˚C ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar tutalım. Fırından çıkardıktan sonra 30 dakika bekletelim ki soğusun. Soğuyunca ortadan yarım ay şeklinde keselim ve içine ezilmiş beyaz peynir sürelim. Peyniri dış kısmına kadar taşıralım ve sonra ince doğranmış maydanoza batıralım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.