![]() |
Sakallı Poğaça Tarifi
Malzemeler 1 yumurtanın akı 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kuru (instant) maya 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı toz şeker aldığı kadar un harcı için: ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir ince kıyılmış maydanoz üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı Hazırlanışı 1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın. AFİYET OLSUN |
Sakallı Poğaça Tarifi
YERKEN SAKALLARI AĞZIMIZA KAÇMASIN :D
şaka bi yana güzel görünüyorlar... |
Sakallı Poğaça Tarifi
Böyle sakala can kurbanYorumuna sağlık tşk ederim:)
|
Sakallı Poğaça Tarifi
Sakallı poğaça tarifi
MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt 1 paket Yuva Instant Kuru Maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 yumurta sarısı (üstüne sürmek için) Beyaz peynir (içi için) Bolca ince doğranmış maydanoz (dışı için) HAZIRLANIŞI Ilık sütte Yuva Kuru Mayayı eritelim. Tüm malzemeleri un hariç karıştıralım. Unu azar azar bu karışıma ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat dinlendirelim. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısına bir iki damla sıvıyağ katıp karıştıralım ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürelim. 30 dakika da tepside mayalandıralım. Önceden 180˚C ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar tutalım. Fırından çıkardıktan sonra 30 dakika bekletelim ki soğusun. Soğuyunca ortadan yarım ay şeklinde keselim ve içine ezilmiş beyaz peynir sürelim. Peyniri dış kısmına kadar taşıralım ve sonra ince doğranmış maydanoza batıralım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.