![]() |
Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)
Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)
70 gr sıcak su 15 gr toz jelatin 80 gr glikoz 1 kg pudra şekeri Mikserin kasesine sıcak su bırakılır. Üzerine toz jelatin serperek konur. Sonra glikoz ve pudra şekeri eklenir. Mikserin düşük ayarıyla hamur olana kadar karıştırılır. Arzu edilen renkte gıda boyası katılarak pastalar kaplanır ve süslenir. |
Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)
Bilmiyordum ilk defa denemek isterim
elerine saglik tesekurler.. |
Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)
1,5 kilo pudra şekeri
50 gram jelatin 2 su bardağı şeker 1 su bardağı su Renkli gıda boyaları Öncelikle bir kabın içinde şekeri ve suyu 15 dakika kadar kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada soğuk suda jelatini eritip içine ekleyip karıştırın. Bu karışım soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip hamur yoğurur gibi sürekli yoğurun. Hamur haline gelinde nişasta serpilmiş zeminde renklendirilmiş ya da beyaz hamuru açıp şekiller verebilirsiniz. Renklendirme işlemi sırasında çok az miktarda sıvı gıda boyası kullanın. Tezgah hep temiz ve mermer olmalı soğuk zeminde çalışmak gerekiyor şeker hamuru için. Farklı aletler kullanarak güller yapraklar yapılabiliyor. Hayvan figürleri yaparken çocuklarınızın oyuncaklarına bakarak yapmanız işinizi kolaylaştırır. Şeker hamurunun bir özelliği uzun süre oda ısısında yaptığınız figürler durabilir. Pasta halinde değil. Pasta halinde buzdolabı önerilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.