![]() |
Pastane Lokması Tarifi
Pastane Lokması Tarifi
Yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı eritilmiş margarin 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar un Arası için: 2 dilim peynir 8-10 dal maydanoz Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Yaş maya, şeker ve ılık su eritilir. Üzerine margarin, süt, tuz, yumurta akı katılır ve karıştırılır. En son un eklenir ve orta kıvamda bir hamur yapılır. 1 saat kadar ılık ortamda dinlendirilir. Hamurdan kayısı kadar parçalar aılır, yuvarlanır, üzerine hafifce bastırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 20 dakika sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Hamurlar fırından çıkınca enine bıçakla kesilir. Peynirli iç sürülür. Kesik parça üzerine kapatılır. Bu şekilde bütün lokmalar servis tabağına konur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.