ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pastırmalı Pide Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009687)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:03 AM

Pastırmalı Pide Tarifi
 
MALZEMELER:
5 su b.un
1 p.kuru maya
1 çay b.yoğurt suyu
1 çorba k.tuz
aldığı kadar su
iç harcı için:
pastırma
kaşar peynir rendesi

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya ve tuzu ekleyin ve
karıştırın. daha sonra ortasını havuz şeklinde açın.içine
yoğurt suyu ve ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.hamur
hazırlanınca bir süre mayalandırın. daha sonra hamuru
6 bezeye bölün ve açın içine kaşar peyniri rendesi ve
pastrıma ko***** ağzı açık pide şeklini verin. tepsi
mayası gelen kadar beletin. daha sonra 180 derecelik
fırında pişirin. pişince üzerine zeytinyağı sürerk servis
yapın.



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:03 AM

Pastırmalı Pide Tarifi
 
PASTIRMALI PİDE

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

5 su b.un
1 p.kuru maya
1 çay b.yoğurt suyu
1 çorba k.tuz
aldığı kadar su
iç harcı için:
pastırma
kaşar peynir rendesi

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya ve tuzu ekleyin ve
karıştırın. daha sonra ortasını havuz şeklinde açın.içine
yoğurt suyu ve ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.hamur
hazırlanınca bir süre mayalandırın. daha sonra hamuru
6 bezeye bölün ve açın içine kaşar peyniri rendesi ve
pastrıma koyarak ağzı açık pide şeklini verin. tepsi
mayası gelen kadar beletin. daha sonra 180 derecelik
fırında pişirin. pişince üzerine zeytinyağı sürerk servis
yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:03 AM

Pastırmalı Pide Tarifi
 
Malzemeler

Hamur için:

42 gram yaş maya

1 çorba kaşığı tozşeker

Bir buçuk tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar ılık su

1 çay bardağı süt

1 kg un

İçi için:

250 gram dilimlenmiş pastırma

Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

7-8 adet yumurta

Üzerine:

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Yapılışı

HAMUR için yoğurma kabında maya, tozşeker ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile birlikte karıştırıp, 15 dakika dinlendirin. Üzerine azar azar un ve sütü ekleyin. Parmaklarınızın ucuyla tüm malzemeyi çırpıp, ara sıra ılık su ve un eklemeye devam ederek, çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp, bir bez örtün ve 35-40 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı unlanmış zeminde tekrar yoğurun (fazla un serpmeyin, hamur yumuşak olmalı). Hamurları tekrar dinlendirin ve yarısına yuvarlak, yarısına kayık şekli verin. Kayık hamurların uçlarını birleştirip büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutun. İçlerine pastırma ve kaşar peynirini paylaştırın. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırın. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.