![]() |
Pastırmalı Pide Tarifi
MALZEMELER:
5 su b.un 1 p.kuru maya 1 çay b.yoğurt suyu 1 çorba k.tuz aldığı kadar su iç harcı için: pastırma kaşar peynir rendesi HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya ve tuzu ekleyin ve karıştırın. daha sonra ortasını havuz şeklinde açın.içine yoğurt suyu ve ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.hamur hazırlanınca bir süre mayalandırın. daha sonra hamuru 6 bezeye bölün ve açın içine kaşar peyniri rendesi ve pastrıma ko***** ağzı açık pide şeklini verin. tepsi mayası gelen kadar beletin. daha sonra 180 derecelik fırında pişirin. pişince üzerine zeytinyağı sürerk servis yapın. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Pastırmalı Pide Tarifi
PASTIRMALI PİDE
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 5 su b.un 1 p.kuru maya 1 çay b.yoğurt suyu 1 çorba k.tuz aldığı kadar su iç harcı için: pastırma kaşar peynir rendesi HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya ve tuzu ekleyin ve karıştırın. daha sonra ortasını havuz şeklinde açın.içine yoğurt suyu ve ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.hamur hazırlanınca bir süre mayalandırın. daha sonra hamuru 6 bezeye bölün ve açın içine kaşar peyniri rendesi ve pastrıma koyarak ağzı açık pide şeklini verin. tepsi mayası gelen kadar beletin. daha sonra 180 derecelik fırında pişirin. pişince üzerine zeytinyağı sürerk servis yapın. |
Pastırmalı Pide Tarifi
Malzemeler
Hamur için: 42 gram yaş maya 1 çorba kaşığı tozşeker Bir buçuk tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar ılık su 1 çay bardağı süt 1 kg un İçi için: 250 gram dilimlenmiş pastırma Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 7-8 adet yumurta Üzerine: 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Yapılışı HAMUR için yoğurma kabında maya, tozşeker ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile birlikte karıştırıp, 15 dakika dinlendirin. Üzerine azar azar un ve sütü ekleyin. Parmaklarınızın ucuyla tüm malzemeyi çırpıp, ara sıra ılık su ve un eklemeye devam ederek, çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp, bir bez örtün ve 35-40 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı unlanmış zeminde tekrar yoğurun (fazla un serpmeyin, hamur yumuşak olmalı). Hamurları tekrar dinlendirin ve yarısına yuvarlak, yarısına kayık şekli verin. Kayık hamurların uçlarını birleştirip büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutun. İçlerine pastırma ve kaşar peynirini paylaştırın. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırın. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.