![]() |
Soslu Erişte Tarifi
Soslu Erişte Tarifi
MALZEMELER 1 paket erişte 2 lt. su (8 bardak) Tuz SOS İÇİN 4 çorba kaşığı tereyağı 100 gr. krema 200 gr. eski kaşar 4 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Erişteyi 2 litre kaynamış suda 8 dakika kaynatıp süzün. (Kaynama suyuna yağ ve tuz ilave edin). Sosu İçin: Bir kapta tereyağını eriterek su, krema, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş eski kaşar, karabiber ve tuzu ilave ederek 2 dakika kaynatın. Haşlanmış erişteyi hazırladığınız sosa ilave ederek makarna ve sosun karışması için 1 dakika çevirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.