![]() |
Papyon Makarna Tarifi
PAPYON MAKARNA
Malzeme: yarım kilo un 2 yumurta 2 kaşık tereyağı tuz aldığı kadar un Yapılışı: Unun ortası havuz gibi açılır. Yumurta, tuz ve biraz da su ilave edilerek sıkıca bir hamur yapılır. Biraz dinlendikten sonra bu yufkalar 4 cm inceliğinde uzun şeritler halinde kesilir. Tekrar bunları enine 2 cm genişliğinde kesilir. Tam ortasından sıkılıp fiyonk olması sağlanır. Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır. Piştikten sonra süzülür ve soğuk suda yıkanır. Servis tabağına boşaltılır. Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üstüne kızdırılmış yağ ile salça dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.