![]() |
Küçük Francala Ekmeği Tarifi
Küçük Francala Ekmeği
1 kibrit kutusu kadar yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker Yarım su bardağı su 1,5 su bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Alabildiği kadar un Üzeri için: 1 tatlı kaşığı un 2 çorba kaşığı su Çörek otu Yoğurma kabına şeker, maya ve su konur, eritilir. Üzerine yağ, tuz ve yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra 12 eşit parçaya ayrılır. Her parça ortası kalın olmak şartıyla 1 karış boyunda çubuk yapılır. Ekmekler yağlanmış tepsiye aralık bırakarak sıralanır. Yarım saat ılık ortamda bekletilir. Süre sonunda üzerine unlu su sürülür, bıçakla küçük çizikler atılır. En son çörek otu serpilir. Ekmekler önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.