![]() |
Domates Soslu Burgu Makarna Tarifi
Yarım paket makarna
3 adet domates 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz, karabiber, fesleğen, kekik 1 dal taze soğan Öncelikle makarnaları 12 dakika kaynayan tuzlu suda haşlayın. Bu arada domatesleri rendeleyip bir tavanın içinde kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzerine ezilmiş sarımsak, şeker, sirke, zeytinyağı, baharatlar, kıyılmış taze soğanı ekleyip pişmeye bırakın.10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis tabağına alıp üzerine makarnaları ekleyip sıcak olarak servis yapın. İstenirse sosun yaparken domatesle birlikte içine 1 adet havuç da rendeleyebilirsiniz. Hem lezzeti hem de vitamin değeri artar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.