ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pazılı Börek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009393)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:52 AM

Pazılı Börek Tarifi
 
Pazı ve Çökelekli Börek Tarifi
börek tarifleri

Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • tuz ve su (yaklaşık 1 su bardağı alıyor)
İç harcı için:
  • 1 bağ pazı
  • 300 g çökelek
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
Aralarına sürmek için:
  • Sıvı yağ
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ karışımı
Öncelikle pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını güzelce bol suyla yıkayalım. Küçük küçük keselim. Genişçe bir kaba alalım pazıları. Tavada küp doğradığımız soğanları az zeytinyağı ekleyip kavuralım. Soğuyunca pazılara ekleyelim. Çökeleği, tuzu, karabiberi ve pulbiberi de ekleyip iyice harmanlayalım. İç harcımız hazır.
Hamuru için bir kabın içerisine un, tuz, yumurta ve suyu alalım. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Hamur kıvamını alınca 10 adet beze yapalım. Üzerini kapatalım. Tezgaha un serpip 1. bezeyi alalım. Üzerine de un serpip önce merdaneyle servis tabağı kadar açalım. Daha sonra oklava yardımıyla biraz daha büyütelim. Fırça ile yufkanın her tarafına sürelim. İç harcımızı da uç kısmına paylaştırıp rulo yapalım. Yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim. Sırasıyla tüm bezeler için aynı işlemi uygulayalım. En son olarak da üzerine fırçayla yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim.
Önceden ısıtılmış 185 C fırında kızarana kadar yaklaşık 35 – 40 dk pişirelim.
Afiyet Olsun.

Alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.