![]() |
İçli Köfte Poğaçası Tarifi
İçli Köfte Poğaçası Tarifi
MALZEMELER: HAMUR İÇİN: * 125 gr tereyağı yada margarin * Yarım su bardağı sıvıyağ * Yarım su bardağı yoğurt * Yarım paket kabartma tozu * Aldığı kadar un * Bir tatlı kaşığı tuz İÇİ İÇİN: * 1 su bardağı yağsız kıyma * İki çorba kaşığı tereyağı * 2 orta boy soğan * 1 çay bardağı bulgur * tuz, karabiber,pulbiber * yarım demet ince kıyılmış maydanoz * 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ÜZERİNE: * 1 su bardağı galeta unu YAPILIŞI: - Önce içini hazırlayıp soğutalım. Bunu için ince bulgurun üzerine sıcak su gezdirin ve suyu çekip şişmelerini sağlayın. - Tereyağını tavada eritin. Küçük doğranmış soğanları tavaya alarak yumuşayana kadar pişirin. Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.Tuzunu, karabiberini ve pulbiberini de koyup karıştırın. Ocaktan alıp şişen bulguru, cevizi ve maydanozu ilave edip karıştırın ve soğutun. - Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığınıdaki tereyağını, sıvıyağı, yoğurdu, tuzu karıştırma kabının içinde elinizle iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. - Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yumurta şekli verin. İşaret parmağınızla içini oyarak kenarlarını inceltin. İç malzeyi içine doldurun ve açık kenarını da birleştirerek içli köfte şekli verin. Her tarafını galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. - Önceden 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.