![]() |
Zeytinli Pizza Tarifi
Zeytinli Pizza Tarifi
Hamuru: 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 250 gr (2 su bardağı) kendi kendine kabaran un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı toz fesleğen (istenirse) 60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi 125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt Harcı: 225 gr konserve ton balığı (yağı süzülmüş ve ufalanmış) 400 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 250 gr (2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi 10 doldurulmuş yeşil zeytin (her biri ortasından ikiye bölünmüş) Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız. 1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağla büyük fırın tepsisini yağlayıp, bir kenara bırakınız. Un, kabartma tozu, tuz ve biberi kaseye eleyip, fesleğeni (istenirse) katınız. Parmaklarınızla 2 çorba kaşığı yağı, iri ekmek içi görünümünde olana kadar una yediriniz. Peynir rendesini katıp, yumuşak bir hamur elde edene kadar süt ekleyiniz. Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta hafifçe yoğurduktan sonra, 20-25 cm çapında açıp, merdanenin üstünde kaldırarak, yağladığınız tepsiye yayınız. Ton balığını hamurun ortasına döşeyip, domates dilimlerini etrafına dizerek, zeytin, tuz, biber ve peynir rendesini serpiştiriniz. Pizzayı fırına sürüp 30-35 dakika, peynir eriyip hamur iyice pişene kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından çıkarıp, pizzayı spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Dilim dilim kesip, servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.