![]() |
İspanaklı Kadayıf Böreği Tarifi
Ispanaklı Kadayıf Böreği Tarifi
Malzemeler: Yarım kilo ıspanak Yarım kilo kadayıf 200 gram dil peyniri 200 gram pastırma 25 su bardağı süt 3 adet yumurta 2 adet soğan 125 gram margarin 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz karabiber Hazırlanışı: Ayıklayıp yıkadığınız ıspanağı ince kıyın. Küçük doğranmış soğanı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanağı ilave edin. Ocaktan indirmeye yakın tuz ve karabiber serpip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına kadayıfın yarısını yayın. Üzerine pastırma ve dil peynirinin yarısını yayın. Üzerine kavurduğunuz ıspanağı, ıspanakların üzerine dil peynirini, pastırmanın kalan yarısını ve ayırdığınız kadayıfı yerleştirip elinizle iyice bastırın. Bir kapta margarini eritin. Ilınan margarinle süt, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırıp çırpın. Hazırlanan bu sosu tepsideki kadayıfın üzerine dökün. Fırın kabının üstünü kapatıp en az bir saat dinlendirin. (1 gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur) 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.