![]() |
İslak Kek Ve Portakallı Kıtırlar Tarifi
Islak Kek ve Portakallı Kıtırlar Tarifi
Kıtırlariçin: 60 gr tereyağı 140 gr toz şeker 50 gr un 70 ml. portakal suyu 40 gr toz badem Kek için: 200 gr bitter çikolata 220 gr tereyağı 100 gr toz şeker 4 adet yumurta 60 gr un 30 ml. krema 20 gr pudra şekeri Yumuşak tereyağı ve şekeri karıştırma kabına koyup mikser ile karıştırın. Un, portakal suyu ve bademi ekleyip karıştırmaya devam edin. 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine aralıklı olarak kaşık kaşık dökün. Önceden 180°C'de ısıttığınız fırında açık kahverengi olana kadar 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı incecik doğrayın, benmaride 200 gr. tereyağı ile erimeye bırakın. Şeker ve yumurtayı çırpın. Azar azar unu ilave edin. Kremayı da ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Kalan tereyağı ile porsiyonluk kalıpları yağlayın. Hazırladığınız hamuru paylaştırın. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 8-9 dakika ortası sulu kalacak şekilde pişirin. Sıcak olarak kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Pudra şekeri serpin. Yanında kıtırlar ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.