![]() |
Patatesli Pizza Tarifi
Patatesli Pizza Tarifi
Malzemeler: Hamur: 1 paket Un 100-125 ml (1-1,5 çay bardağı) su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 100 ml (1 çay bardağı) su Üzeri için: 3 adet haşlanmış orta boy patates 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı kuru nane 1 adet küçük boy kuru soğan 2-3 adet taze soğan 1 adet büyük boy kırmızı biber (paprika) 2 adet orta boy yeşil biber 200 g rendelenmiş kaşar peyniri 1 yumurta 1 tutam tuz 1 yemek kaşığı kese yoğurdu Süslemek İçin: 2-3 yemek kaşığı soya filizi Bir kaç dal dere otu Hazırlanışı: Pizza un karışımını tarifine gore yoğurup üzerini kapatın. Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayın. Baharatlar ile karıştırın. Kuru soğanı halka şeklinde kesin, taze soğanları ince kıyın. Biberleri halka şeklinde kesin. Pizza sos karışımını tarifine göre hazırlayın. Hamuru açarak yağlanmış tepsiye alın, üzerine pizza sosunu yayın. Kaşar peyniri rendesinin 2-3 yemek kaşığını ayırıp kalanı sosun üzerine yayın. Kuru soğanlardan başlayarak patatesli karışımı, taze soğanları ve biberleri hamurun üzerine yayıp pişirin. Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 190°C / 210°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Yumurtayı tuz ile çırpın, üzerine kese yoğurdunu ve ayırdığınız kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın. Pişirmenin son 5 dakikasında bu karışımı pizzanın üzerine yayın ve pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini soya filizi ve kıyılmış dere otu ile süsleyin. 7-8 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın. |
Patatesli Pizza Tarifi
Patatesli Pizza Tarifi
Hamuru için: 3 su bardağı un yarım paket yaşmaya sıvıyağ su tuz üzeri için: 2 patates mozerella peyniri Sosu için: 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı fesleğen 3 yeşil soğan Üzeri için: 2 patates 1 çorba kaşığı badem Önce un, su, tuz, maya ve bir iki çorba kaşığı sıvıyağ ile bir hamur mayalayın. Diğer tarafta yumurta, süt, fesleğen ve taze soğanlarla bir sos hazırlayın. Hamur mayalanınca yağlanmış fırın kabının dibine yayın. Üzerine haşlanmış ve halka kesilmiş patatesleri sırt sırta dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Yine 180 derecelik fırında sos pişip üzeri kızarana kadar tutun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.