![]() |
Tatar Böreği Tarifi
TATAR BÖREĞİ TARİFİ
500 gram un 1.5 çorba kaşığı yağ 250 gram kıyma 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 adet yumurta 250 gram yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz YAPILIŞI:Un, yumurta, tuz ve su ile hamur yapın, iyice yoğurun. Orta kalınlıkta yufkalar açın, şerit büyüklükte kesin. Kare haline getirin. içlerine kıyma ve karabiber koyup kapayın. Kenarlarını bastırın. Kaynayan tuzlu suda pişirip süzün. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapın. |
Tatar Böreği Tarifi
MALZEMESİ
250 gr. koyun kıyması, 1 Soğan, Tuz, 2-3 diş sarmısak, 1/2 Kg. yoğurt, 2 Yumurta, 1 Su bardağı ılık su, 1 Tatlı kaşığı tuz, 2 Çorba kaşığı tereyağ. Aldığı kadar un. YAPILIŞI 1.2 yumurtayı 1 bardak ılık su ve tuz ilâvesi ile çırpınız, 2.Yavaş yavaş un ilâve ederek katı bir hamur yapınız, 3.Açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırınız, 4.Hamuru 1-1,5 mm.kalınlığında açınız, 5.4 cm, genişliğinde karelere bölünüz, 6.Soğan rendesi, tuz, karabiber ile kıymayı iyice karıştırınız, 7.Kare hamurlara bu kıymadan koyunuz 8.Hamurlar üçgen şeklinde kapatın, bir tencereye 6 bardak su koyup bir yemek kaşığı tuz ve yağı ilave edin. Su kaynadığında hamurları içine atıp 15 dak.kadar pişirin. Pişen hamurları kevgirle süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda yaktığınız biberi ekleyip servis yapabilirsiniz |
Tatar Böreği Tarifi
Tatar Böreği Tarifi
HAMURU: 200 gram un (4 kahve fincanı) 40 gram süt (1/2 kahve fincanı) 1 adet bütün yumurta 8 gram tuz (1/2 çorba kaşığı) ALT VE ÜSTÜNE: 100 gram sadeyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı) 250 gram yoğurt 1/2 kahve fincanı su İÇİ: 200 gram kıyma 250 gram soğan (3 orta) 30 gram sadeyağı ya da margarin (1,5 çorba kaşığı) Tuz Kırmızı biber 1 Bir kuşaneye; bir buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile, küçük doğranmış 3 orta baş soğan koyarak, soğanlar az ölünceye kadar kavurmalı, sonra bunlara 200 gram kıyma katarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalı, sonra kıymaya birer miktar tuz ve karabiber katmalı ve tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra ateşten almalı ve bir tarafa bırakmalıdır. 2 Diğer taraftan, hamur açılan tahtaya 200 gram un eledikten sonra unun ortasını havuz gibi açmalı ve bu yere, 1 adet bütün yumurta, yarım kahve fincanı kadar sütle yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, kanştırmalı ve yoğurmalı, bunları sıkıca hamur yapmalı ve elde edilen bu hamurun üstüne nemli bir bez örterek bir saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır. 3 Sonra, hamuru üstü hafifçe unlanmış tahtaya koyarak, un serpmeli ve merdane ile üstüne bastırarak aşağı yukarı bir tabak büyüklüğünde yuvarlak açmalı, sonra da hamurun belli belirsiz altı görünür, yâni hamur tahtası hafifçe görünür bir inceliğe gelinceye kadar, bir çok defalar oklavaya sararak, oklavaya sarılmış olduğu halde hamurun iki uçlarına basmak ve yuvarlamak, sonra da oklavadan çıkararak başka bir ucundan tekrar sarmak suretiyle, büyütmelidir. 4 Sonra, açmış olduğumuz bu hamurdan 15 santim en ve boyunda dört köşe parçalar keserek, bu dört köşe hamurlardan üçer dörder olmak üzere, bir büyük tencere içinde kaynamakta olan tuzlu suva atmalı ve hamurları ancak 4 dakika kavnattıktan sonra bir delikli kepçe ile sıcak sudan çıkararak soğuk suva atmalı, soğuk sudan da alarak bir peçete üstünde kurulamak ve diğer mantı hamurları haşlayarak bütün dört köşe hamurları böylece pişirmelidir. 5 Sonra, haşlamış olduğumuz bu hamurları baş taraflarından hir parmak aşağısına ve bir parmak eninde ve her hamura yetebilecek miktarda kıyma koyduktan sonra da, sigara sarar gibi sarmalı, bütün hamurlardan ince dolmalar oluşturmalıdır. 6 Daha sonra bunları, içi hafifçe yağlanmış bir tepsiye yan yana döşemeli, üstlerine 5 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin az kızdırılmış olarak gezdirdikten sonra tepsiyi firma sürerek, hamurları 15 dakika fırınlamalı, sonra tepsiyi fırından alarak, üstüne, dövülmüş sarımsaklı ya da sarmısaksız yoğurt dökmeli, yoğurdun üstüne de kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirmeli ve servis yapmalıdır. |
Tatar Böreği Tarifi
Tatar Böreği Tarifi
Hamuru: 1/2 kg un Yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz Malzemesi: 1/2 kg kıyma 3 baş soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Ayrı bir kapta un, maya ve tuzu karıştırarak yoğurun. Azar azar su ilave ederek kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça keserek, merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız harçtan yufkanın yarısına döşeyin. Yufkanın diğer tarafını üzerine kapatın ve kenarlarını sıkıştırın. Önceden ısıtılmış teflon tavada ya da saçta börekleri pişirin. Piştikten sonra alt ve üst kısmına tereyağı sürerek sıcak servis yapın. |
Tatar Böreği Tarifi
Tatar Böreği Tarifi
Normal bir hamur tutarak yufka açın. Her yufkayı önce uzunlamasına, sonra yanlamasına dilerek kare halinde parçalara bölün. Tatar böreğinin içi ince doğranmış soğan ve kıymadan ibarettir. Yeteri kadar kıyma ve rendelenmiş soğanı bir tencerede pek az yağda kavurup hazırladıktan sonra yufkalarınızın ortasına koyun. Üçgen biçiminde olacak şekilde kapatın. Kaynar suda haşlayıp çıkarın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberli, kızdırılmış yağla süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.