![]() |
Patlıcanlı Zeytinli Makarna Tarifi
Patlıcanlı Zeytinli Makarna Tarifi
6 Kişilik Hazırlama süresi 20 dakika Pişirme süresi 20 dakika MALZEME LİSTESİ • 1 paket erişte makarna (herhangi bir kısa boylu makarna türü de kullanabilirsiniz) • 2 adet orta boy ince uzun kemer patlıcan • 1 adet küçük boy kuru soğan • 5 diş sarmısak (pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış olmalı) • 2 adet orta boy rendelenmiş domates • 1 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm sirkesi kullanabilirsiniz) • 5 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz • 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen • 1 su bardağı dilimlenmiş (file) zeytin • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri (tulum peyniri ya da parmesan peyniri kullanabilirsiniz) YAPILIŞI • Patlıcanları alacalı yani, çizgili formda soyduktan sonra boylamasına dörde bölüp tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Acı tadının çıkması için bol tuzlu suda 30 dakika bekletip tekrar yıkayarak süzün. • Diğer taraftan; zeytinyağını bir tavada kızdırıp sarmısağı ve yemeklik çok ince doğradığınız soğanları tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Suyu süzülmüş patlıcanı ve tuzu ekleyip sık sık karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun. • Sirkeyi, rendelenmiş domatesi, fesleğeni, kırmızı biberi ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip sosu kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp sıcakken zeytinleri ekleyerek kenarda bekletin. • Diğer taraftan, makarnayı 10-12 su bardağı tuzlu suda haşlayıp süzün ve tekrar aynı tencereye aktarın. • Makarna sıcakken, hazırladığınız zeytinli patlıcanlı sosu üzerine ekleyin ve karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip sıcak sıcak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.