![]() |
Çektirme Börek Tarifi
Çektirme Börek Tarifi
1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Arası için: Yarım paket margarin İçi için: Beyaz peynir Hamur malzemesi yoğrulur, 15 dakika dinlendirilir. Sonra hamur 20 parçaya ayrılır. Her parça merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Aralarına erimiş margarin sürerek 5 parça üst üste konur. İlk hamur katlarının üzerinden merdaneyle geçilir, tatlı tabağı kadar açılır. Daha sonra çektire çektire olabildiğince ince açılır. Ortasına ezilmiş beyaz peynir konur, paket gibi kapatılır. 4 adet börek yağlanmış tepsiye konur. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.