![]() |
Cevizli Kolay Mantı Tarifi
CevizLi KoLay Mantı Tarifi
1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sıvıyağ Alabildiği kadar un Üzeri İçin; 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Hamur malzemesine yavaş yavaş su ekleyerek serte yakın bir hamur hazırlanır, yarım saat dinlendirilir. Daha sonra hamur iki parçaya ayrılır, her parça olabildiğince ince açılır, 2x2 cm. kare büyüklüğünde bıçakla kesilir, kareler uçtan uca boş olarak üçgen kapatılır. Üstü açık 1 saat kurutulur. Daha sonra tuzla kaynayan suda haşlanır, servis tabağına alınır, Diğer tarafta tereyağı eritilir, mantıların üzerine gezdirilir, ceviz serpilir. |
Cevizli Kolay Mantı Tarifi
Tşkler Saol
|
Cevizli Kolay Mantı Tarifi
sevdim ben bu işi ne o öle 4 köşesinden tut ortada birleştir
teşekkürler |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.