![]() |
Nemse Böreği Tarifi
Nemse Böreği Tarifi
Hamur İçin: 650 gr. un 3 yumurta 500 gr. tereyağı Salça için : Yarım pişmiş tavuk 100 gr. konserve mantar 50 gr. un 50 gr. tereyağı Bir beyin 2 adet yumurta 50 gr. dil Biraz Hindistancevizi Salçanın yapılması: 50 gr. un 50 gr. yağ ile kızarmadan kavrulur. Yarım litre tavuk suyu veya süt ilâve edilir, pişirilir. Fındık büyüklüğünde doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, dil, hindistancevizi, tuz ve biber ilâve edilir. 500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açılır. 3 yumurta sarısı, 2,5 litre ılık su ve tuz konur. Evvelâ yumurtalar ezildikten sonra kenardan un çekerek yoğrulur. Üzerine yaş bez örterek 10 dakika dinlendirilir. İki santimetre kalınlığında yuvarlak açılır. Ortasına kalıp yapılmış yağ konur. Hamurun kenarları ile yağın üzeri zarf gibi kapatılır. Boyuna açılır. Üçe katlanır. Çevrilerek tekrar açılır. Üçe katlanır. Yarım saat dinlendirilir. Üç defa aynı şekilde açılıp kapandıktan sonra 6-7 cm. çapında nemse halkası ile kesilir. Yarısı bir tepsiye dizilir. Kalan yarısının ortaları 1/3 küçük kalıpta tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sürülerek yapıştırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir. Önceden hazırlanan salça, boşluklarına konur. Kapakları üzerine kapatılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.