ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Rulo Börek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009081)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:44 AM

Rulo Börek Tarifi
 
Rulo Börek

MALZEMELER
1 su bardagi sivi yag
1 bardak yogurt
2 yumurta (1 yumurtanin sarisini ayir, ustune surulecek)
1 kabartma tozu
tuz
un
karabiber
kirmizi biber
10 orta boy haslanmis ezilmis patates

YAPILIŞ TARİFİ
Yag, yumurta, kabartma tozu, yogurt ,tuz, un 'dan hamur yapilir.
Hamurdan bir avuc alinip tezgahta bir merdane yardimiyla yarim cm kalinliginda yuvarlak olarak acilir. Icine hazirladigimiz patetesli harc konur ve yuvarlanip rulo haline getirilir. Rulo esit olarak 3 yada 4 parcaya kesilir ve tepsiye dizilir.islem kalan hamurada uygulandiktan sonra ustlerine yumurta sarisi surulur susam corek otu serpilip firinda 185 derecede pisirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:44 AM

Rulo Börek Tarifi
 
Malzemeler

6 adet yumurta sarısı

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağından iki parmak

eksik su

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

Aralarına sürmek için:

125 gram tereyağı

İçi için:

350 gram beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

YUMURTA sarıları, sıvıyağ, su, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba alın. Un ilavesiyle yumuşak bir hamur

elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 adet bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 5 adet yufkanın aralarına tereyağı sürüp üst üste koyun. Kalan 10 adet bezeyi de beşli

gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın. Araları yağlanmış beşli hamurun her köşesini ortaya katlayarak

kare şekli verin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Dinlenen hamurları unlu tezgahta 1 cm kalınlığında kare şeklinde açın. Her birini 4 uzun parçaya bölün ve toplam 12 hamur elde edin. İç harç için ufalanmış beyaz peyniri ince kıyılmış maydanozla karıştırın. 1 parça hamurun uç kısmına peynirli harçtan koyun ve bir tur sarıp kesin. Kestiğiniz yerden aynı işlemi devam ettirin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Rulo börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:44 AM

Rulo Börek Tarifi
 
eyvallah saolasın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.