![]() |
Gül Börek Tarifi
Gül Börek Tarifi
Malzeme: 3 adet yufka Yarım kilo ıspanak 3 adet yumurta 100 gr beyaz peynir 100 gr kaşar peyniri 100 gr gravyer peyniri 1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı 2 çorba kaşığı krema Ispanakları haşlayıp süzdükten sonra doğrayın. 2 adet yumurta, kaşar peyniri, gravyer peyniri, beyaz peyniri ve kremayı bir kapta karıştırın. Önceden hazırladığınız ıspanakları karışıma ilave edin. Bir yufkayı açıp 8 üçgen parçaya bölün. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Üçgenin geniş tarafından ortasına kadar karışımdan koyup çevire çevire gül şeklinde sarın ve ucunu suya batırarak yapıştırın. Üzerine kalan 1 yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.