![]() |
Peynirli Erişte Yapımı Tarifi
Peynirli Erişte Yapımı Tarifi
Malzemesi: 150 gr. rendelenmiş gravyer peyniri 125 gr. kaşar peyniri 500 gr. un Tuz Yarım bardak süt 3 yumurta 200 gr. tereyağı 60 gr. ekmek ufağı Hazırlanışı: Unu tuz ile birlikte kanştırıp bir kaba koyun ve ortasına yumurtaları kırın. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve hamuru iyice yoğrun. Serin bir yerde 30 dakika bekletin. Sonra hamuru incecik açın. Hamurdan çok ince parçalar kesin. Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Erişteleri içine atın ve kaynatın. 175 gr. tereyağını ezip peynir ile karıştırın. Eriştenin suyunu süzün. Bir kat erişte, bir kat peyniri yayın. Üzerine ekmek kırıntısı serpin. Sıcak fırında 15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.