![]() |
Banyolu Börek Nasıl Yapılır?
Banyolu börek nasıl yapılır?
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) * 1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir * Kırmızıbiber,Karabiber,Kimyon * Maydanoz * 3 Adet Yufka * 1/2 Paket Margarin * 1 Yumurta Sarısı * Çörekotu http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Banyolu Börek tarifi 1 – Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın.Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın.Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın.Kırmızıbiber,karabiber, kimyonu ekleyin. 2 – Margarini eritip,soğutun.İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin.Üzerine ikinci yufkayı serin.Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın.Keskin bir bıçakla,sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin.Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın. 3 – Geniş bir tencereye soğuk su koyun.Bütün börekleri içine atın.Suyun içinde yarım saat bekletin.Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın.İki elinizin arasında sıkın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.Dilerseniz çörekotu ve susam serpin.180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın. |
Banyolu Börek Nasıl Yapılır?
2 adet haşlanmış patates
1 fincan zeytinyağı 2 havuç 1 su bardağı soğuk et suyu Tepsiyi yağlamak için bir kaşık margarin Maydanoz 1 adet soğan 250 gr. kıyma 2 yufka 1 yumurta Tuz Karabiber Kırmızı biber Rendelenmiş soğanı, kıymayı tencereye koyun ve suyu kalmaymcaya kadar kavurun. İçine patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyin. Yufkaların arasını yaylayarak üst üste dizin hazırladığınız harcı yayın, rulo yaparak sarın 1 parmak kalınlığında kesin. Tepsiyi margarin ile yağlayın ve yan olarak dizin. Üzerine yumurta sürün, sprey yağ gezdirin kızgın fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine 1 su bardağı soğuk et suyunu dökün. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.