ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Katmer Nasıl Yapılır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1008944)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Katmer Nasıl Yapılır?
 
Katmer Nasıl Yapılır?

Peynirli Katmer Tarifi

5 kişilik

Malzemesi:

-200 gr. tereyağı (13 çorba kş)
-250 ml. soda (1 su bardağı)
-4 adet yumurta
-tuz
-500 gr. un (4 su bardağı)
-200 gr. ufakımmş kurut (keş ya da çökelek).

Yapılışı:

1.Tereyağının yarısını tavada eritin. Yumurtaları, tuzu ve eritilmiş
tereyağını sodayla birlikte çırpın. İçine unu katıp yoğurarak, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın, Hamuru topaklara ayırıp yuvarlayın ve unlayın.

2.Topakları tek tek alıp yufka inceliğinde açın. Üzerine kurutu serpip, açılan yufkayı oklavaya sarın. Oklavayı hemen hemen dik konuma getirin, elinizle sıyırarak yufkayı aşağı doğru itin. Büzüşmüş yufkayı oklavadan çıkarıp, elinizle ortasına bastırarak yassılaştırm. Yeniden bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Öteki topakları da aynı biçimde hazırlayın.

3.Kalan tereyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca katmerleri birer birer tavaya yerleştirip, her iki yanlarını altın şansı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran katmeri süzdürerek yağdan alıp, bir tabağa çıkarın. Yağa yenisini yerleştirin. Bülün katmerleri böylece kızartın. Gerekiyorsa tavaya yağ eklemeyi unutmayın.

4.Kızaran katmerleri servis tabağına kat kat dizerek sıcak servis yapın.

Not: Katmer, yalnızca tuzlu değil tatlı olarak da yapılabilir. Bunun için hamuru açarken içine peynir koymayıp boş bırakın, kızarttıktan sonra üzerine tozşeker ya da kestirilmiş şurup dökerek sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.