![]() |
Taramalı Kanepe Tarifi
Taramalı Kanepe Tarifi
250 g hazır tarama 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1/2 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı krema 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze soğan Süsleme için birkaç taze soğan sapı, bir tutam kırmızıbiber 1 çavdar ekmeği (ince dilimlenmiş) 24 küçük kapari (yıkanıp süzülmüş) Taramayı, kremayı, limon.suyunu, çiçekyağını, hardalı, ince kıyılmış taze soğanı ve kırmızıbiberi bir kâseye koyup, iyice karıştırın. 4 cm'lik yuvarlak ve tırtıllı bisküvi kalıbı kullanarak, ince dilimlenmiş çavdar ekmeğinden 24 yuvarlak dilim hazırlayın. Çavdar ekmeği dilimlerinin üstüne taramalı karışımı sürüp, üstlerini kıyılmış taze soğan sapları ve kapariyle süsleyin. Kanepeleri geniş bir tabağa yerleştirip servis yapın. |
Taramalı Kanepe Tarifi
Taramalı Kanepe Tarifi
MALZEMESİ 8-10 Adet küçük sandviç 200 Gr. hazır tarama 1 Dilim bayat francala 1 Limon suyu 3 Kaşık zeytinyağı Bir miktar zeytin YAPILIŞI 1 Hazır taramayı ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ile eziniz. 2 Limon ve zeytinyağını azar azar ilave ederek karıştırınız. 3 Sandviçleri arzu ettiğiniz büyüklükte diliniz. 4 Bu karışımdan dilimler üzerine sürünüz. 5 Zeytinin çekirdeğini çıkartıp, yıldız şeklinde keserek kanepeleri süsleyiniz. |
Taramalı Kanepe Tarifi
5 adet kanepelik ekmek dilimi
2-3 çorba kaşığı tarama 5-6 adet kırmızı turp veya kornişon Ekmekleri istenilen şekilde kesip, hazırlayınız. Ekmeklerin üzerine hazır taramadan birer parça sürünüz. Üstlerini dilim şeklinde kesilmiş turp, kornişon vb. ile süsleyip, servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.