ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Yabanabat Pidesi (Kızılcahamam Ankara) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1008862)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:20 AM

Yabanabat Pidesi (Kızılcahamam Ankara)
 
Yabanabat Pidesi (Kızılcahamam Ankara)

1 kilogram dana ve kuzu karışık iri çekilmiş kıyma

1-2 orta baş soğan

3 diş sarımsak

2 adet patlıcan

4 adet domates

1 fincan sıvı yağ

4 adet dolma biber

Katık peynir

Pul biber

Tuz
Hamuru için:

1 kilogram un

Yarım litre su

5 gram maya

150 gram tuz

Yabanabat yapılacak et bir gün evelinden alınıp terbiye edilir. Koyunun bel ve kaburga etlerinin sinirleri alındıktan sonra yüzde elli dana eti ile kıyma makinasında tek sefer iri bıçakla çekilir. Kuşbaşı doğranmış soğan, sarımsak, biber, sıvı yağ ilave edilip tepsi içinde fırına sürülür sonrasında patlıcan, domates ilave edilip baharatını da attıktan sonra karıştırılır soğumaya bırakılır. Kıyma ilave edilip harmanlanır. Ustalık marifeti ile ince bir şekilde açılan hamurun üzerine iç serilir, üzerine rendelenmiş katık peynir ilave edilip kürekte yaklaşık 1 metre 20 cm sündürülüp, fırına atılıp pişirilir. Uzun bir şekilde tahtada doğranmış maydanoz, közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.