ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sütlü Tuzlu Bisküvi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1008798)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:31 AM

Sütlü Tuzlu Bisküvi Tarifi
 
Sütlü Tuzlu Bisküvi Tarifi

Malzemesi:

2 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp eleyin. Margarini yavaş yavaş ilave edin. Sütü ve suyu katarken hamuru devamlı yoğurun. Yumuşak bir hamur meydana gelmelidir. Süt ve su yumuşak bir hamur için yeterli olmazsa, biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Unlanmış hamur tahtasının üzerinde hamuru 1,5 cm. kalınlığında açın. Çeşitli bisküvi kalpları ile hamurdan parçalar kesip, yağlanmış tepsiye dizin ve sıcak fırına koyarak 12-15 dakika kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.