![]() |
Fransız Patates Çöreği Tarifi
Fransız Patates Çöreği Tarifi
Malzemeler: (Yaklaşık 10 adet çıkar) 150 gr un 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 50 gr margarin 100 gr patates püresi 2 yemek kaşığı süt Üstüne Sürmek için yumurta Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Margarin ile ovuşturun. Patatesleri de ekleyip iyice karıştırın ve yeterli derecede süt koyarak yumuşak bir hamur yapın. Ne nicelikte süt ekleyeceğiniz patatesin yumuşaklığına bağladır. Unlanmış bir yüzeyde hafifçe yoğurun. 1,5 cm. kalınlığında açıp, üçgenlere kesin. Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dizerek, her birinin üstüne fırça ile çırpılmış yumurtadan sürün. Sıcak fırında iyice kabarıp kızarana dek, 10 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.