![]() |
İspanaklı Boşnak Böreği Tarifi
ISPANAKLI BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler 500 gr un 500 gr margarin 100 gr yoğurt 150 gr su 15 gr tuz 200 gr margarin (hamuru açmak için) İç malzeme: 1 kg taze ıspanak 2 kuru soğan 200 gr beyaz peynir 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Ispanaklı harç hazırlanışı: Tencerede tereyağı eritilip, ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ispanak ilave edilip 4 – 5 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilip ocaktan alınır. Soğuyunca beyaz peynir eklenir. Yapılışı: Un elekten elenip karıştırma kabına alınır. Tuz, yoğurt, margarin ve su ilave edilip yumuşak olacak şekilde yoğrulur. Dört eşit parça halinde pazılara bölünür. Margarin bölünen pazılara yedirilir. Yağ yedirilirken el yardımı ile yufka gibi açılır. Kavrulan ıspanaklı harçtan hamura istenilen miktarda koyup rulo şeklinde sarılır. Fırın tepsisine alınarak 170 derecede 45 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.