![]() |
Hollanda Sosu Tarifi
Hollanda Sosu
Malzemesi: 150 gr tereyağı, 2 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 küçük hindistan cevizi rendesi, karabiber, tuz. Küçük bir tencereye iki yumurtanın sarısı, yarım kahve fincanı su ve tuz koyarak karıştırın. Bu karıştırdığınız kabı içinde su kaynayan bir başka kabın içine oturtun. Sonra tereyağındanküçük-parçalar koparıp tek tek sosa karıştırın. Biri eriyince diğerini atın. Sürekli karıştırarak mayonez haline getirin. İçine sirke veya yarım limonun suyu, tuz, karabiber, rende H. cevizi koyup karıştırın. Ve sıcak sıcak haşlanmış balık ve sebzelerle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.