ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dermasan Pilakisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007465)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:48 AM

Dermasan Pilakisi Tarifi
 
Dermasan Pilakisi

Malzemeler
1/2 kg dermeson fasulyesi
2 baş orta boy kuru soğan
2 adet havuç
1 diş sarımsak
2 dal kereviz yaprağı
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sızma zeytinyağı
içme suyu

Akşamdan ıslattığınız yarım kilo dermeson fasulyesini yıkadıktan sonra, yarım saat ağır ateşte kaynatın. Suyunu süzdüğünüz fasulyeyi tencerede tutarken iki baş bütün kuru soğanı. halka halka doğradığınız havucu, bir tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı toz şekeri, bir diş sarımsağı, bir su bardağı sızma yağı, kıyılmış kereviz yapraklarını ilave edip üzerini iki parmak yukarıda kalacak kadar suyla doldurup yarım saat pişirin. Servis edeceğiniz zaman maydanoz yaprakları ve tekrar sızma zeytinyağı ilave etmeyi unutmayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.