ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yayın Balığı Güveci Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007371)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:04 AM

Yayın Balığı Güveci Tarifi
 
2 kg. dilim yayın balığı

6 çorba kaşığı sirke

2 diş sarmısak

Yarım demet maydanoz

Yarım su bardağı ekmek kırıntısı

Karabiber

Tuz

16 bardak su

12 tane yeşil zeytin

3 baş soğan

3 adet domates

2 adet yumurta

3 adet yeşilbiber

Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilir. Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir. Sonra, yayıyın balığı dilimleri de konup, 5 dakika daha pişirilir. Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır. Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır. Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır. Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir. Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur. Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.