![]() |
Beşi Bir Yerde Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır
Beşi Bir Yerde Kebabı Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler; ? 300 gr. antrikot ? 3 soğan ? sıvıyağ ? karabiber ? soya sosu Garnitürü için; ? 3 domates ? 2 biber ? 4 yeşil soğan ? 2 salatalık ? 1 kase yoğurt ? karışık yeşillik ? soya filizi Lavaşı için; ? 3 su b. söke un ? 1 tatlı k.kuru maya ? tuz, su Hazırlanışı; Lavaşı için karıştırma kabına söke unu alın. Unun ortasına açarak mayayı ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamurdan lavaşlar açarak saçda ya da tavada pişirin. 300 gr antrikot etini ince uzun doğrayınız.Doğradığınız 300 gr antrikot etini yüksek ateşte sıvıyağda kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine piyaz doğranmış soğanları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ekleyip pişirin. Garnitürü için biber ,domates, yeşil soğan ve salatalıkla salata yapın . Diğer tarafta yeşillik ve soya filizleri ile de başka bir salata hazırlayın. Hazırladığınız kebabı zengin garnitürü ve çırpılmış yoğurt ile beraber servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.