ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Makarnaların Hazırlanması Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007296)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:16 AM

Makarnaların Hazırlanması Yapımı
 
MAKARNALARIN HAZIRLANMASI

Makarnalar glüteni fazla, ekstra ekstra buğday unundan hazırlanmış hamurdan çeşitli şekillerde kesilerek yapılan besin çeşitleridir.
Hamurlar makinaların yardımıyla çubuk, şerit, kurdele, papyon, yüksük v.s. şekillerde kesilerek çeşitli makarnalar elde edilir.
Makarna hamurları iki şekilde hazırlanır.
1 İnce irmikle,
2 Unla.
İrmikli makarnalar daha iyi kalitedir. İrmikli makarnalar suya daha da yanıklı ve lezzetli olurlar.
Eskiden beri evlerde hazırlanan erişte de iyi bir makarna çeşididir.
Erişte yapılacak una azıcık irmikte katılacak olursa iyi kalite bir erişte elde edilmiş olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.