ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çulluk Genel Bilgi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007266)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:21 AM

Çulluk Genel Bilgi
 
Çulluk Genel Bilgi

Bu kuş da yurdumuzda keklik gibi çok bulunan bir av hayvanıdır. Dünyanın öbür memleketlerinde bu kadar çok çulluğun bulunduğuna ihtimal verilmemektedir. Çulluk, ormanlarda, fundalıklarda yaşamaktadır. Daha çok alacakaranlıkta dolaşmaktadır. Yurdumuzda «baykuş kafalı çulluk» ile «dikenbaş» cinslerine rastlanmaktadır. Dikenbaş'lara «sivribaş» da denilmektedir. Bıldırcınlarda olduğu gibi bazan çulluklarda da curnatalara tesadüf edilmektedir. Çulluk daha çok Batı Anadolu'da avlanır. Av mevsimi sonbaharla kıştır.

Aşağı yukarı 150 - 160 gram arasındaki bu hayvanlar yağsız olmalarına rağmen, av etlerinin içinde ikinci gelmektedir. En çok avlandıkları mevsim kasım - mart arasıdır. Çullukların lezzetle yenebilmeleri için bu hayvanların içleri temizlenmeden, tüyleri yolunmadan ve gagalarından asılmış olarak 2 - 3 gün kadar bekletmek gerekir.

Boz renkli, gagası uzun, keklik büyüklüğünde geçici bir kuştur. Buna benzer hiçbir av eti yoktur. Lezzetli, kokusu güzel ve eti pek beğenilen bir kuştur. Mevsimi Ekimden Şubata kadardır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.