ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Somon Haşlaması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007250)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:24 AM

Somon Haşlaması Tarifi
 
Somon haşlaması tarifi

Balığı doğrayıp kenarlı bir tepsiye diziniz. Ceviz büyüklüğünde doğranmış patateslerle, kazınmış ve dörde bölünüp doğranmış havuçları, 8 - 10 küçük soğanı balıkların arasına koyunuz. Tuz, baharat ve etlerin 3/4 ü kadar su koyup ısısı orta derecede bir fırına veriniz. Arasıra suyunu üzerine gezdiriniz. İyice pişince tabağa boşaltınız.

Not: Som haşlaması sıcak da yenir, soğuk da. Pişerken suyu azalırsa sıcak su koyunuz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.