ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kadınbudu Köfte Yapımının Püf Noktaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007212)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:30 AM

Kadınbudu Köfte Yapımının Püf Noktaları
 
Biraz zahmetli gibi görünse de aslında basit püf noktalarına dikkat edildiğinde enfes bir ziyafete dönüşen kadınbudu köfte tarifine bir göz atın!

Kadınbudu köfte sıcak olarak yemeklerde soğuk olarak ise meze olarak servis edilebilen bir tariftir. Kadınbudu köfte yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Örneğin kıymanın yağlı olması çok önemlidir. Aksi takdirde köftenizin kuruması kaçınılmaz olacaktır. Kadınbudu köftenin ana malzemelerinden pirinci de fazla haşlamamak gerekir. Kaynamış tuzlu suyun içinde 10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.

Köftenizin lezzetini getirmek ve baharatların aromasını bırakmasını sağlamak için buzdolabında 1 saat bekletmeniz gerekmektedir. İyice birbirine karışan ve dinlenen malzemeler bu sayede lezzeti arttıracaktır.

İşte size değişik ve enfes bir tarif!

500 gr. dana kıyma, 1/2 adet soğan, 50 gr. pirinç (haşlanmış), 1 ActiFry kaşığı kıyılmış maydanoz, 1/4 ActiFry kaşığı kırmızı toz biber, 1/4 ActiFry kaşığı karabiber, 1/2 ActiFry kaşığı tuz, 1 adet yumurta, 2 adet yumurta (çırpılmış), Un ve galeta unu (yeteri kadar), 1 ActiFry kaşığı sıvı yağ.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.