![]() |
Ekmek Kırıntılı Mezgit Tarifi
Ekmek Kırıntılı Mezgit
4 adet mezgit 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 5 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik tuz 1 adet limon 3 çorba kaşığı zeytinyağı Ekmek kırıntısı, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz harmanlanır, temizlenmiş mezgit balıklarının içine doldurulur. Balıklar yağlanmış fırın kabına sıralanır, artan kırıntılar balıkların üzerine ve kenarlarına serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirildikten sonra, fırının üzstü kapatılır, sadece alttan 15 dakika daha pişirilir. Limon dilimleriyle süslenerek servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.