ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aşir Tarifi (Antakya) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007101)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:49 AM

Aşir Tarifi (Antakya)
 
Aşir Tarifi (Antakya)

2 su bardağı aşurelik buğday

350 gr kuzu kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Buğday akşamdan ıslatılır. Et 3 su bardağı suyla haşlanır. Buğday ateşe oturtulur. Üzerine iri doğranmış soğan, suyuyla birlikte et, salça, kimyon ve tuz eklenir. Kapak kapatılır. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Sonra ateşten alınır ve tokmakla macun kıvamına gelene dek dövülür. Yörede bayram yemeği olarak tüketilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.