![]() |
Kolay Paskalya Çöreği Tarifi
4 adet hazır pide hamuru
2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı margarin 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi Pide hamurunun içerisine yukarıda yazılan bütün malzemeleri koyup iyice yoğurunuz. Eğer hamur çok cıvık olursa, biraz un liâve ederek kulak memesi yumuşaklığına getiriniz. 5-10 dakika dinlendirip, paskalya çöreği şekli verip, yağlanmış tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, isterseniz kıyılmış fındık, ceviz vb. serpip, altını ve üstünü pembe renkte kızartıp, servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.