ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Kurusu Hoşafı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007044)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:58 AM

Erik Kurusu Hoşafı Tarifi
 
Erik Kurusu Hoşafı Tarifi

Hangi cins erik olursa olsun bunları yıkayıp, şekerini koyup sıcak su ile haşlayınız. Ancak eriğin cinsine göre iyice yumuşayıncaya ve rengini verinceye dek tencerenin ağzı kapalı tutulmalıdır. Hoşaf piştikten ve ateşten indirildikten sonra kâselere koyarken önce erik tanelerini koymalı, sonra suyu süzüp koymalıdır.

Not: Eğer erik hoşafının daha tatlı olmasını istiyorsanız suyun yarısını ya da daha fazlasını ayırıp kalan miktara diğer adi su karıştırıp kâseye koymak gerekirse de bu halde şeker ile tekrar kaynatılmayıp sonradan kestirilmiş soğuk şeker karıştırmakla yetinilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.