![]() |
Sakızlı Ve Limonlu Krem Sos Tarifi
1 limon
100 g tereyağı 300 g krema, iyice ezilip dövülmüş bir damla sakızı beyaz biber tuz ince kıyılmış maydanoz Hangi yemekte kullanmak isteniyorsa et, balık, tavuk veya sebze suyu ile krema pişirilir. Krema dövülmüş sakız ile kaynama noktasına getirilir ve ocağın altı kısılır. İstenilen ekşilikte limon suyu katılır. Renk ve aroma vermesi için bir limon kabuğu rendesi konulur. İyice soğutulmuş tereyağı parçalara ayrılır. Parçalanmış tereyağı yavaş yavaş kısık ateşte kremaya yedirilir. Tuz, beyaz biber ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.