![]() |
Susamlı Halka Tarifi
500 gr. un
1 tutam tuz 200 gr. margarin Yarım paket kabartma tozu 200 gr. pudraşekeri 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 1 paket vanilya Unu bir kaba alıp, ortasına margarini koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp, üzerine kabartma tozu, pudraşekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan minik simitler yapın. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. |
Susamlı Halka Tarifi
250 gr susam
125 gr margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvıyağ 3 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak) 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker Margarin, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırıyoruz, yumurta sarısı, tuz ve toz şekeri ekliyoruz, un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak çubuk şekli veriyoruz, çubukların iki ucunu birleştirip yuvarlak şeklini veriyoruz. Önce yumurta beyazına sonra susama buluyoruz, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.