![]() |
Tahinli Humus Tarifi
Tahinli Humus Tarifi
Malzemesi 2 bardak nohut 1.5 bardak tahin 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı kimyon 4 diş sarmısak (ezilmiş) 2 limonun suyu 5-6 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Nohutu en az 4-5 saat ılık suda ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar, haşlayın. Soğuyunca nohutların kabuklarını ayıklayın. Ezerek bir tel süzgeçten geçirin. (Dilerseniz bu sonuncu işlemi mikserde yapabilirsiniz) Nohut püresine azar azar tahin, tuz, kimyon, sarmısak ve limon suyunu yedirerek katın. Bu işlemi yaparken bir tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Humusu bir servis tabağına aktarıp üzerini maydanozla süsleyip kırmızı biberle karıştırılmış zeytinyağı gezdirerek servis yapın. |
Tahinli Humus Tarifi
2 bardak nohut
2 bardak tahin 1 tatlı kaşığı kimyon 3-4 diş sarımsak 6-7 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Biraz tuz ve zeytinyağı 2 adet limon suyu Tarifin Hazırlanışı Nohutu geceden ılık suda ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar, haşlayın. Soğuyunca nohutların kabuklarını ayıklayın. Ezerek bir tel süzgeçten geçirin.Nohut püresine azar azar tahin, tuz, kimyon, sarmısak ve limon suyunu yedirerek katın. Bu işlemi yaparken bir tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Humusu bir servis tabağına aktarıp üzerini maydanozla süsleyip kırmızı biberle karıştırılmış zeytinyağı gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.