ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Pide Yunan Mutfagi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006830)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Tavuklu Pide Yunan Mutfagi
 
Tavuklu Pide

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

4 adet hazir yufka
1 adet bütün tavuk
1 adet kuru sogan
4 adet yumurta
2 su bardagi sizma zeytinyagi
Tuz, karabiber

Yapilisi:

Temizlenip, yikanmis bütün tavugu, içine bütün sogani da ilave ettiginiz suda haslayin. Ocaktan indirip, sogumasini bekleyip, elinizle parçalayarak etlerini ayirin. Tuz ve karabiberi serpin.
Yumurtalari çirpip, tavuk etleriyle iyice karistirip bir kenara ayirin.

Firina dayanikli tepsinin altini iyice yaglayip, bir yufkayi kenarlari disariya tasacak biçimde yayin.
Üzerine,hazirladiginiz tavuklu harci serin.2.Yufkayla da ayni islemi yapin.
3. yufkayi burusturarak serip, yine sizma zeytinyagini dökün.
En üste 4. yufkayi serip, en alttaki yufkanin kenarlarini da üzerine toplayin.

Böreginizin üzerine kalan zeytinyagini bolca ilave edin ve 175 derce firinda 35 dakika kadar, börek kizarincaya dek pisirin.

Biraz ilininca dilimleyip, servis tabagina alin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.