ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elma Kompostosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006827)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:32 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi

6 adet elma
1 bardak toz şeker
Çeyrek limon
3 bardak su

Bütün elmenın ortası oyacakla çıkarılır, etrafı soyularak soğuk suya konur. Kaynar suya limonun dötte biri sıkılarak elmalar atılır. Piştikten sonra şekerler ilave edilir, 5 dakika sonra ateşten alınır. Soğuduktan snra servis edilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:33 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi 2

1 kg. elma
yarım kg. şeker
10 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı şekerci boyası
5 adet karan fil

Elmaları yıkdıktan sonra soyup ortadan ikiye bölün, çekirdek ve çekirdek yataklarını çıkarıp, kaynamakta olan şekerli suya atın. Bir fiske şekerci boyası ile 5 adet karanfili de elmalara atıp biraz daha kaynatın. Soğutun servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:33 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi 3

Malzeme:
6 adet elma
1/4 limon
24 adet kesme şeker

Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır. Kaynar suya bir limonun dörtte biri sıkılıp elmalar konur. Piştikten sonra 24 adet şeker ilâve edilip, biraz daha kaynatılır ve ateşten indirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:33 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi 4
6 adet golden elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu
Karanfil

Hazırlanışı:
Elmaları soyup arzu ettiğiniz öçülere bölün. Tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su koyup elmalar yumuşayana dek pişirin. Şiekeri ve limon suyunu tencereye ekleyip 20-25 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan önce bir tutam toz karanfil serperek bir iki defa tahta kaşıkla karıştırın. Soğutup kaselere boşaltın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:33 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi 5

Malzeme :
250 gr. şeker (1 su bardağı),
4-5 adet orta büyüklükte elma.

Yapılışı:
1- Elmaları yıkayınız, boyuna 2'ye kesniz.
2- Bıçak ucuyla çekirdekli yerlerini çıkarınız.
3- Kabuklarını soyunuz, yıkayınız.
4- Üzerini örtecek kadar su koyunuz.
5- 1/3 lt. suyu kalıncaya kadar kaynatınız.
6- Sonra 250 gr. şekeri ilave ediniz.
7- 20-30 dakika kaynatınız.
8- Soğuduktan sonra dağıtım kasesine boşaltıp servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:33 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi 6

7-8 elma
2,5 su bardağı şeker

Tencereye 6 su bardağı su koyunuz. Elmaları yıkayıp, çekirdek yatağını elma oyacağı ile çıkartarak kabuklarını soyunuz (veya zevke göre doğrayınız.) Tenceredeki ölçülü suya koyup kapağını örterek orta hararetli ısıda yumuşyıncaya kadar pişiriniz. Şekerini ilave edip eriyinceye kadar elmaları zedelemeden karıştırınız ve ağzı açık olarak hafif hararetli ısıda birkaç taşım kaynatınız.
Komposto kâselerine birer elma yerleştirip üzerlerine şurubunu eşit olarak dökünüz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:33 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi

Malzemeler:
5 adet büyük boy starking elma
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil

Hazırlanışı:
Elmaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun, ortadan yararak, bıçağın ucu ile çekirdeklerini çıkarın, çekirdek yataklarını oyun, tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin. 10 dk. ağır ateşte kaynatıp, şekeri ve karanfilleri ekleyin. 15 dk. daha kaynatıp ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Tşkle rSaol

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostusu Tarifi

6 golden türü lezzetli elma
2 büyük ananas, suyu sıkılmış
1/2 bardak şeker

Elmaların kabuğunu soyup, çok ince dilimleyin (Kağıt inceliğinde) ve cam servis kasesine koyup aralarına şeker koyun. İki ananasın suyunu sıkıp üzerine boşaltın ve servis yapmadan önce bir gece dolapta bekletip soğutun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi

Malzemesi

8 elma (750 gr)
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2-3 diş karanfil

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Su dolu bir kapta bekletin. Tencereye dört bardak su ve limon suyunu alın. Elmaları dilimleyip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Limonlu suya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Tozşeker ve karanfilleri ekleyip 4-5 dakika daha kaynatın, ateşten alın. Soğuyunca servise sunun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
Elma Kompostosu Tarifi

750 gr. Elma
1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
2 Yemek kaşığı Şeker
Yarım Limon Suyu

Kabukları soyulmuş ve dilimler halinde kesilmiş elma, kuşüzümü ve Limonsuyu ile birlikte, 20x7 EMSAN pişirme gerecine konulurak karıştırılır. Tenceremizin kapağı kapatılarak. Umumi haşlama kaidelerine uygun olarak, en kısık ateşte 10 dakika müddetle tam pişirmesi yapılır.

Not: Ekşi elma ile, bu şekilde yapılan kompostodan sonra tencereniz, pırıl pırıl olur.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:34 AM

Elma Kompostosu Tarifi
 
500 gr. elma

200 gr. tozşeker

500 ml. su (2 su bardağı)

4 adet karanfil

1/2 adet limonun suyu (isteğe bağlı)

Elmaları soyup, ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Soğuk su ile doldurulmuş bir tencereye atarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, elmaları biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün.

Diğer bir tencereye şekeri, suyu ve karanfilleri koyun, bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısıp, haşlanmış elmaları ekleyin, birlikte biraz pişirip ateşten alın. Eğer kullanıyorsanız limon suyunu katıp, karıştırın. Soğuduktan sonra biraz buzdolabında bekleterek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.