![]() |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi
6 adet elma 1 bardak toz şeker Çeyrek limon 3 bardak su Bütün elmenın ortası oyacakla çıkarılır, etrafı soyularak soğuk suya konur. Kaynar suya limonun dötte biri sıkılarak elmalar atılır. Piştikten sonra şekerler ilave edilir, 5 dakika sonra ateşten alınır. Soğuduktan snra servis edilir. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi 2
1 kg. elma yarım kg. şeker 10 bardak su 1 kahve kaşığı kırmızı şekerci boyası 5 adet karan fil Elmaları yıkdıktan sonra soyup ortadan ikiye bölün, çekirdek ve çekirdek yataklarını çıkarıp, kaynamakta olan şekerli suya atın. Bir fiske şekerci boyası ile 5 adet karanfili de elmalara atıp biraz daha kaynatın. Soğutun servis yapın. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi 3
Malzeme: 6 adet elma 1/4 limon 24 adet kesme şeker Yapılışı: Elmaların kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır. Kaynar suya bir limonun dörtte biri sıkılıp elmalar konur. Piştikten sonra 24 adet şeker ilâve edilip, biraz daha kaynatılır ve ateşten indirilir. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi 4
6 adet golden elma 1/2 su bardağı toz şeker 1 limonun suyu Karanfil Hazırlanışı: Elmaları soyup arzu ettiğiniz öçülere bölün. Tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su koyup elmalar yumuşayana dek pişirin. Şiekeri ve limon suyunu tencereye ekleyip 20-25 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan önce bir tutam toz karanfil serperek bir iki defa tahta kaşıkla karıştırın. Soğutup kaselere boşaltın. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi 5
Malzeme : 250 gr. şeker (1 su bardağı), 4-5 adet orta büyüklükte elma. Yapılışı: 1- Elmaları yıkayınız, boyuna 2'ye kesniz. 2- Bıçak ucuyla çekirdekli yerlerini çıkarınız. 3- Kabuklarını soyunuz, yıkayınız. 4- Üzerini örtecek kadar su koyunuz. 5- 1/3 lt. suyu kalıncaya kadar kaynatınız. 6- Sonra 250 gr. şekeri ilave ediniz. 7- 20-30 dakika kaynatınız. 8- Soğuduktan sonra dağıtım kasesine boşaltıp servis yapınız. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi 6
7-8 elma 2,5 su bardağı şeker Tencereye 6 su bardağı su koyunuz. Elmaları yıkayıp, çekirdek yatağını elma oyacağı ile çıkartarak kabuklarını soyunuz (veya zevke göre doğrayınız.) Tenceredeki ölçülü suya koyup kapağını örterek orta hararetli ısıda yumuşyıncaya kadar pişiriniz. Şekerini ilave edip eriyinceye kadar elmaları zedelemeden karıştırınız ve ağzı açık olarak hafif hararetli ısıda birkaç taşım kaynatınız. Komposto kâselerine birer elma yerleştirip üzerlerine şurubunu eşit olarak dökünüz. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi
Malzemeler: 5 adet büyük boy starking elma 2,5 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil Hazırlanışı: Elmaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun, ortadan yararak, bıçağın ucu ile çekirdeklerini çıkarın, çekirdek yataklarını oyun, tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin. 10 dk. ağır ateşte kaynatıp, şekeri ve karanfilleri ekleyin. 15 dk. daha kaynatıp ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın. |
Elma Kompostosu Tarifi
Tşkle rSaol
|
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostusu Tarifi
6 golden türü lezzetli elma 2 büyük ananas, suyu sıkılmış 1/2 bardak şeker Elmaların kabuğunu soyup, çok ince dilimleyin (Kağıt inceliğinde) ve cam servis kasesine koyup aralarına şeker koyun. İki ananasın suyunu sıkıp üzerine boşaltın ve servis yapmadan önce bir gece dolapta bekletip soğutun. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi
Malzemesi 8 elma (750 gr) 1 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 2-3 diş karanfil Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Su dolu bir kapta bekletin. Tencereye dört bardak su ve limon suyunu alın. Elmaları dilimleyip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Limonlu suya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Tozşeker ve karanfilleri ekleyip 4-5 dakika daha kaynatın, ateşten alın. Soğuyunca servise sunun. |
Elma Kompostosu Tarifi
Elma Kompostosu Tarifi
750 gr. Elma 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 2 Yemek kaşığı Şeker Yarım Limon Suyu Kabukları soyulmuş ve dilimler halinde kesilmiş elma, kuşüzümü ve Limonsuyu ile birlikte, 20x7 EMSAN pişirme gerecine konulurak karıştırılır. Tenceremizin kapağı kapatılarak. Umumi haşlama kaidelerine uygun olarak, en kısık ateşte 10 dakika müddetle tam pişirmesi yapılır. Not: Ekşi elma ile, bu şekilde yapılan kompostodan sonra tencereniz, pırıl pırıl olur. |
Elma Kompostosu Tarifi
500 gr. elma
200 gr. tozşeker 500 ml. su (2 su bardağı) 4 adet karanfil 1/2 adet limonun suyu (isteğe bağlı) Elmaları soyup, ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Soğuk su ile doldurulmuş bir tencereye atarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, elmaları biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün. Diğer bir tencereye şekeri, suyu ve karanfilleri koyun, bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısıp, haşlanmış elmaları ekleyin, birlikte biraz pişirip ateşten alın. Eğer kullanıyorsanız limon suyunu katıp, karıştırın. Soğuduktan sonra biraz buzdolabında bekleterek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.